Beste hotel dichtbij Artis

Voor velen is een bezoekje aan Amsterdam niet compleet zonder een dagje naar de iconische dierentuin Artis. Deze mooie en compacte dierentuin biedt een unieke mix van natuur, dieren en educatie. Maar een bezoekje aan Artis combineren met een overnachting vlakbij is toch ideaal? In deze blog lees je hoe je een perfect dagje uit kunt plannen met een fijne overnachting naast Artis.

Alles ontdekken in Artis

Artis is een van de oudste dierentuinen van Europa en deze compacte dierentuin biedt een fijne ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Ook al is Artis vrij compact, het is toch mogelijk om veel verschillende diersoorten te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan imposante leeuwen, nieuwsgierige apen, kleurrijke vissen en exotische vogels. Daarnaast ziet Artis er ook nog eens erg mooi uit met historische gebouwen, groene tuinen en een indrukwekkend aquarium.

Waarom is Artis zo bijzonder?

De combinatie van natuur en cultuur is het gene wat Artis echt bijzonder maakt. Naast de vele diersoorten, kun je ook genieten van het Planetarium, waar je meer te weten komt over het heelal, en het Micropia museum, dat je meeneemt in de wereld van micro-organismen. Artis biedt een educatieve en vermakelijke ervaring die volwassenen en kinderen beiden zullen aanspreken. Daarnaast is Artis echt een stadsdierentuin. Het is compact, maar toch lijkt er van binnen veel ruimte te zijn voor de dieren.

Hotel dichtbij Artis

Na een dagje dieren bekijken in Artis is er niets fijner dan een comfortabele plek om te ontspannen en te overnachten. Gelukkig zijn er genoeg hotels op slechts een steenworp afstand van Artis. Door een hotel dichtbij Artis te hebben, kun je optimaal genieten van je dag in Artis zonder je zorgen te maken over lange reistijden terug naar je hotel of naar huis.

De voordelen van het slapen naast Artis

  • Tijd besparing: Je kunt meer tijd doorbrengen in Artis zonder je zorgen te maken over het reizen van en naar je hotel.
  • Gemak: Na een lange dag wandelen en ontdekken, is het toch erg lekker om snel terug te kunnen keren naar je hotelkamer.
  • Verkenning: Je hebt de mogelijkheid om de Plantage wijk beter te verkennen. De plantage wijk staat bekend om zijn mooie parken, musea en gezellige cafés.

Extra tijd

Als je nog wat extra tijd hebt, zijn er genoeg andere activiteiten in de buurt die zeker een bezoek waard zijn. Het Verzetsmuseum, het Hortus Botanicus en de Hermitage Amsterdam zijn allemaal binnen 5-10 minuten lopen van Artis en bieden een leerzame ervaring in de rijke geschiedenis en cultuur van Amsterdam.

Een onvergetelijke ervaring

Een dag in Artis gecombineerd met een overnachting in de buurt biedt een geweldige ervaring. Je geniet niet alleen van een van de mooiste dierentuinen van Europa, maar ook van het comfort en gemak van een nabijgelegen hotel. Of je nu met het gezin, vrienden of alleen reist, deze combinatie zorgt voor een perfect uitje in Amsterdam. Plan vandaag nog je bezoek en maak van je reis naar Amsterdam een onvergetelijk avontuur!

Meer weten over hotels in Nederland?

Wij informeren je met heel veel plezier naar leuke uitjes en je perfecte hotelkeuze. Laat je inspireren door onze selectie en vind jouw ideale verblijfplaats in Nederland!