Beste hotels Amsterdam (grachten)

Amsterdam staat natuurlijk bekend om de gezellige grachten. De Amsterdamse grachten bieden een charmante ervaring voor reizigers van over de hele wereld. De iconische grachten creëren een levendige sfeer die perfect is voor een romantisch uitje, een culturele ontdekkingsreis of een leuke stedentrip. Verblijven aan een hotel aan de grachten maakt deze ervaring dan echt compleet. In deze blog krijg je een overzicht van de 5 beste hotels in Amsterdam aan de grachten, waar luxe, comfort en een mooie prijs samenkomen.

Beste hotels Amsterdam (grachten)

1. The Dylan Amsterdam

Hotel The Dylan Amsterdam is gelegen aan de Keizersgracht. The Dylan is een iconisch hotel dat bij veel mensen bekend staat om zijn luxe design en een voortreffelijke service. The Dylan is een vijfsterrenhotel en het biedt luxe kamers en suites aan. Alle kamers zijn uniek ingericht met een mix van moderne en klassieke elementen. Gasten kunnen naast de luxe kamers en suites ook nog genieten van een sterren maaltijd in het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Vinkeles. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te ontspannen in de heerlijke binnentuin.

2. Hotel Pulitzer Amsterdam

Hotel Pulitzer is een heel mooi hotel gelegen tussen de Prinsengracht en Keizersgracht. Het vijfsterrenhotel bestaat uit 25 klassieke grachtenpanden die zijn omgebouwd tot een luxueus verblijf met een luxe en gezellig karakter. De kamers en suites zijn modieus ingericht en bieden een adembenemend uitzicht op de grachten. Het Pulitzer hotel in Amsterdam beschikt over een mooie binnentuin, een restaurant en een bar. Daarnaast biedt het hotel ook rondvaarten aan in een klassieke salonboot.

3. Waldorf Astoria Amsterdam

Dit luxe vijfsterrenhotel aan de Herengracht biedt gasten een onvergetelijke ervaring met mooie weelderige kamers en suites. Alle kamers en suites hebben een prachtig interieur en moderne voorzieningen. Het Waldorf Astoria Amsterdam staat ook bekend om een geweldig restaurant, een luxe spa en een fijne binnenzwembad. De gezellige tuinen aan de achterkant van het hotel bieden een rustige plek om echt te kunnen ontspannen na een dagje in Amsterdam.

4. Andaz Amsterdam Prinsengracht

Dit vijfsterrenhotel is ontworpen door de bekende Nederlandse ontwerper Marcel Wanders. Het Andaz hotel aan de Prinsengracht in Amsterdam biedt een geweldige combinatie van luxe en een mooi design. Het Andaz Amsterdam biedt ruime kamers en suites aan met een erg mooi uitzicht op de gracht. Het Andaz hotel beschikt over een restaurant, een bar, een spa en een heerlijke binnentuin. De inrichting van het hotel is erg kunstzinnig en dat maakt het een unieke en inspirerende plek om te verblijven.

5. Hotel Amsterdam Inn

Hotel Amsterdam Inn is een budget vriendelijk hotel en het heeft de ideale mix tussen een fijne overnachting en een budget vriendelijk hotel. Hotel Amsterdam Inn is gelegen aan de Leidsegracht en daarom biedt het een perfecte uitvalsbasis om Amsterdam te ontdekken. Dit hotel is dus ideaal als je een perfecte locatie wilt hebben voor jouw trip naar Amsterdam, maar niet teveel wilt betalen.

Waarom kiezen voor een hotel aan de grachten?

Verblijven aan de grachten van Amsterdam biedt een heerlijke combinatie van luxe, comfort en historie. Of je nu kiest voor een elegant vijfsterrenhotel of een budget vriendelijk hotel, je zult zeker genieten van een ongeëvenaarde ervaring in de hoofdstad. Plan je verblijf vandaag nog en ontdek de grachten van Amsterdam vanuit een heerlijk hotel!

Meer weten over hotels in Nederland?

Wij informeren je met heel veel plezier naar leuke uitjes en je perfecte hotelkeuze. Laat je inspireren door onze selectie en vind jouw ideale verblijfplaats in Nederland!